Reggeli és esti arcápolási rutin | Mi a különbség?Az előző K-beauty posztban részletesen leírtam a 10 lépéses arcápolás rutin pontjait. Most szeretném egy kicsit megnézni, hogy mi a különbség a reggeli és esti rutin között, mely lépéseket, mikor érdemes megcsinálni.


Most nem szeretném annyira részletezni a lépéseket, mint az erről szóló posztban, de pár plusz infót szeretnék megosztani veletek. Így együtt a két cikk szépen kiegészítik egymást.

Esti rutin

dupla arclemosás | bőrradír (hetente kétszer) | tonik | esszencia | ampulla | szérum | arcmaszk (fátyolmaszk) | szemkörnyék ápoló | hidratáló krém | +1 éjszakai maszk
A nap során a városban rengeteg szennyeződés tapad rá a bőrünkre. Ezért esténként érdemes betartanunk az esti rutin lépéseit. Legalábbis próbáljunk meg minél többet, hisz a bőrápolásnak köszönhetjük arcunk frissességét, fiatalosságát és egészségét is.
1. Olajos arclemosó + Vizes arclemosó
Az olajos arclemosóval szépen el tudjuk távolítani az olajbázisú sminkeket és egyéb szennyeződéseket. Száraz arcbőrbe érdemes bemasszírozni, melyet bő, langyos vízzel öblítsünk le. A vizes/habos arclemosóval, a még maradék szennyeződéseket és az olajos lemosó esetleges maradékait tudjuk teljesen eltávolítani.
Én jelenleg a MISSHA deep clear, gel to foam lemosóját használom, amivel egy lépésben letudhatom a lemosást. Erről már korábban írtam.
2669-1
2. Bőrradír
Heti kétszer az esti rutinunkba építsük be a bőrradírozás folyamatát. Én a hámlasztás is ide venném az esti rutinba, hisz a bőrünk ezek után a kezelések után igen érzékeny és kiemelten figyelni kell a megfelelő védelemre.
Nekem az egyik kedvencem a SKINFOOD Black Sugar lemosható arcmaszk. Mivel ebben igazi barna cukor szemcsék vannak, én kétféleképpen szoktam használni:
  • vagy körkörös mozdulatokkal átmasszírozom vele bőröm és lemosom, ha már fáradt vagyok és nincs kedvem a minimális szükségesnél több időt tölteni az arclemosással,
  • vagy felkenem a bőrömre, kb. 15 percig fennhagyom, majd ugyanúgy átdörzsölöm az arcomra, majd bő langyos vízzel lemosom.
Egyik következő posztomban majd mindenképpen szeretnék részletes leírást készíteni erről a termékről is.
fdb3797b-5d48-4160-8b3f-dd17f3850533
3. Tonik
A tonik is kiemelten fontos a lépések között. A tonik segítségével állíthatjuk helyre a bőr pH-ját és a tonikkal készítjük fel a következő lépésekre.
Az én egyik kedvencem az Etude House wonder pore tonikja, melynek részletes leírását itt olvashatjátok.
etude-house_wonder-pore-freshner_main_2.jpg
4. Esszencia + ampulla
Azesszencia mind az esti, mind a reggeli rutinba beletartoznak, az ampullák használata ellenben már annyira nem. Az ampullákat főleg éjszakára javaslom mivel plusz ápolást, hidratálást adnak a bőrnek és ezáltal képes lesz minden jótékony hatóanyagot felszívni.
Moistfull Collagen Essence New Icon-500x500
Az Etude House kollagénes esszenciája az egyik kedvencem.  Slágerterméknek számít, de ezt meg is tudom érteni. Nagyon szeretem az illatát és reggelre mindig nagyon szépen kisimítja az előző nap összegyűrődött arcom.
5. Szérum
Én mostanában nem használtam szérumot is. Különösebben nem volt a bőrömmel olyan probléma, melyet koncentráltan kellett volna kezelni. Mostanában gondolkozom rajta egyébként, hogy beszerzek egy szérumot, hisz ebben a hideg, szeles időben jól esik az extra ápolás.
6. Arcmaszk/fátyolmaszk
A fátyolmaszkok sorából szinte bármelyik jöhet. Rajongó vagyok! 15-20 perc és mintha teljesen kicseréltek volna. Amíg kifejti hatását közben teszek-veszek, vagy relaxálok és élvezem, ahogy tápanyagok a bőrömbe jutnak.
7. Szemkörnyék ápoló
Sajnos ezt is el szoktam hanyagolni, ebből is kellene keresnem egy új terméket, ami megfelelő a bőrtípusomnak. Ez igen fontos (lenne), hisz ez a terület igen érzékeny és külön ápolást igényel. Így tudjuk megfelelően hidratálni, ápolni és megvédeni.
8. Hidratáló
Igazából én nem szeretem annyira a nehéz krémeket, melyek elnehezítik a bőröm, ragacsos leszek, úgy érzem nem tud lélegezni az arcom.
Épp emiatt én most a TONYMOLY the Chok Chok 100% zöld tea kivonatot tartalmazó zselé hidratálóját használom. Ez nem csak arcra, hanem testre is lehet kenni, de az én arcomhoz ez könnyű, zselés állag szinte tökéletes. De erről is majd a későbbiekben szeretnék írni részletesebben.
11-1-TONYMOLY-The-Chok-Chok-Green-Tea-Essential-Soothing-Gel-300ml_shop1_104218

Reggeli rutin

tiszta víz | tonik | esszencia | szérum | szemkörnyék ápoló | hidratáló | fényvédő
Annyira nagy különbség nincs a reggeli és esti rutin között, maximum annyiban, hogy azért reggelente nem kell olyan alapos arctisztítás csinálnunk, mint esténként.
1. Tiszta víz
Reggel szerintem bőven elég hideg, tiszta vízzel lemosnunk arcunkat, hogy az éjszaka folyamán lerakódott kis szennyeződéseket le tudjuk öblíteni.
2. Tonik
pH helyreállítása, bőr hidratálása és ezzel készítjük fel a bőr a következő lépés hatóanyagainak felszívására.
3. Esszencia
Az esszencia a tonik és a szérum keveréke. A bőr fiatalságának megőrzéséhez komplex összetevőket tartalmaz.
4. Szérum
Ahogy azt már írtam, a szérum konkrét problémákra jelenthet gyógyírt. Például sötét foltok, vagy a dehidratáltság.
5. Szemkörnyék ápoló
A szemkörnyék ápoló krém kiemelt fontosságú a reggeli arcápolásban. Mivel ez a terület rendkívül érzékeny, itt a legvékonyabb a bőr és rendkívül könnyen kiszáradhat, ezért ezt a területet nagyon fontos, hogy felkészítsük az egész napunkra és megfelelően hidratáljuk.
6. Hidratáló krém
Én nappal is a Chok Chok zöld teás zselét használom. Nem fényesíti a bőröm és nem zsírosodik, mint pl. egy nehezebb hidratáló krémtől.
7. Fényvédő krém
Nyáron különösen fontos, de télen is ajánlott, főleg ha használunk hámlasztó készítményeket, hogy megfelelő fényvédelemmel is felvértezzük a bőrünk. Ezzel megakadályozzuk, hogy a káros UV sugarak öregítsék a bőrünket és persze az egészségét is meg tudjuk így őrizni.

Gyors reggeli rutin

Ha nincs időnk reggel ezeket a lépéseket azért mindenképpen tartsuk be:
  1. hideg vízzel mossunk arcot,
  2. tonikkal töröljük át a bőrünk,
  3. szérum,
  4. szemkörnyék ápoló,
  5. hidratáló, ha még fényvédő hatóanyagot is tartalmaz, akkor még egy lépést megspórolhatunk.
Ti be szoktátok tartani az esti és reggeli rutin lépéseit?

0 comentários