Royal Canin | márkafüggők a macskáim


Két cicánk van. A lány 3 éves lesz, a kandúrka pedig 2. Mindkettőnél különösen odafigyeltem, hogy minőségi, kölyköknek való száraz és nedves eledelt kapjanak egy éves korukig, majd áttértünk a felnőtt macskáknak szánt tápra. Mindkettőnek elég érzékeny gyomra van, ezért az állatorvosunk javasolta, több kivizsgálás után, a Royal Canin emésztőszervi gondokkal küzdő cicáknak szánt tápját. És innentől kezdve nem volt megállás.

Hallottam már azt, hogy a macskák, ha egyféle eledelhez, márkához hozzászoknak, vagy megízlelik és megszeretik, inkább éhenhalnak, de az istenért sem fognak mást megenni. Gondoltam na persze, azért ne vicceljünk már. Milyen kis naív vagyok...

Egyik hónapban (már megint) úgy adódott, hogy pont elfogyott a cicák tápja hó végén és nem tudtuk kifizetni a szeretett Royal Canint, ezért kerestünk a fressnapfban valami alternatívát. Nem emlékszem már melyik márka volt, de az összetevőkre azért, meg hogy sensitive legyen akkor is figyeltem. Vittük haza, mondogattuk is, hogy szegény cicák mit fognak vajon szólni.

Otthon kitettem eléjük, először megrohamozták, belekóstoltak, majd néztek rám, hogy "Ez mi a szar? Hol a kajánk?"

És nem is ették meg. Nekik folyamatosan van táp kitéve eléjük, napközben apránként eleszegetik szépen. Hozzá vagyunk szokva, hogy amit reggel kiteszünk nekik egy ilyen tálba, délutánra el is fogy úgy 90%-ban és ugyanígy az is, amit este kiteszünk:Most persze nem ez történt. Kb. 2-3 nap alatt (inkább három) fogyott el nagyjából ez a mennyiség.

A két elkényeztetett ördögfajzat

Mit is mondhatnék? Mindketten jó húsban vannak, de a kedvenc tápjuk hiánya egyből megátszott rajtuk. Kicsikét összeestek, nem volt olyan szép fényes a bundájuk, sőt elég csapzottak is lettek. Na meg, sokkal többet bunyóztak és rosszalkodtak éjjel. Nem voltak valami nyugodtak, nyílván mert éhesek voltak.

Szóval eléggé meglepődtem, hogy ennyire ráfüggtek a márkára. Pedig azért kicsiként sem egy félét kaptak csak. Pont ebből az okból kifolyólag, még ha nem is annyira hittem el eddig, hogy tényleg létezik ez a jelenség.

Mondjuk nem akkora nagy gond ez, inkább csak érdekes, hisz a Royal Canin prémium minőségű táp. Szép összetevői vannak. Válogatott fehérjék, értékes egyéb táplálékkiegészítőkkel dúsítva. 


Kinek van cicája? Mit adtok neki/nekik enni?

0 comentários