Levél fiatalkori önmagamhoz


Gondolkoztatok már azon, ha lenne lehetőségetek arra, hogy küldjetek egy levelet a fiatalkori önmagatoknak, mit írnátok neki? Én most eljátszottam a gondolattal és megírtam a levelet. Mit mondjak, tanulságos volt elolvasni egyben az egészet, miután elkészült.

Kedvesem!

Megragadtam ezt a kívételes lehetőséget, hogy írjak neked egy levelet. Biztos úgy érzed most, hogy mi ez a hülyeség és persze majd én jobban tudom, mit és hogy csinálj. Tudom ismerlek!

Nem akarok beleszólni az életedbe, csak szeretném, ha egy pillanatra megállnál és elhinnéd, én csak jót akarok neked. Nem bántalak és nem is kell megsértődni. Csak figyelj és a végén lehülyézhetsz, ha nem értesz egyet.

Próbálj egyszerre egy dologra koncentrálni

Tudom, hogy nem bír leállni az agyad és folyamatosan azt keresed miben tudsz kiteljesedni. De amint úgy érzed ezt szeretnéd, megijedsz és másnap már új dologba mélyedsz el a korábbiak mellé. Ezt ne csináld. Nyugodj meg! Ha nem hagysz időt a folyamatnak, ha csak a felszínt kapargatod mindennel és nem bízol magadban nem fogod megtalálni azt a valamit, amivel elégedett leszel. Tudom ez nem könnyű, de meg kell próbálnod és rá kell kényszeríteni magad.

Bízz magadban, tehetséges vagy!

Ne engedd, hogy előtörjön belőled a gonosz éned, aki azt sugdossa a füledbe "Béna vagy és nem vagy jó semmire!". Igenis értékes ember vagy és igenis tehetséges vagy. Tudom, vannak hullámvölgyek, olyan időszakok, mikor nem úgy sikerülnek a dolgok, ahogy kitaláltad a kis fejedben. Ilyenkor nem feladni kell és újra magad ostorozni, hanem még jobban meg kell nyomni az egészet. Ne hagyd, hogy a depresszió és az önpusztítás vegye át az irányítást.

Ne foglalkozz másokkal

De tényleg, szard le ki mit mond! Azzal törődj, ahogy neked jó és te érzed jól magad. Ha elkezdesz azzal foglalkozni ki, mit mondott el fog csesződni minden. Nem fogod jól érezni magad a bőrödben, nem lesz önbizalmad, nem fog tetszeni a hajad, nem fog tetszeni a hasad, nem fogsz tetszeni magadnak. Szégyellni és takargatni fogod a tested. És ugyanúgy nem fogsz tudni kiteljesedni és újra az önmagad megtalálásának ördögi körébe fogod vesztegetni az időd.

Tedd azt amit szeretnél és éld úgy az életed, ahogy megálmodtad magadnak. Ezért küzdj már a kezedetektől, hogy úgy tapasztalhasd meg a világot, ahogy a lelked kívánja. Ne pazarold el magad mások nem megvalósult vágyainak.

Egy életed van és ebben az életben kell örömöt lelned.

Bántalmazó szülők márpedig vannak

Ne gondold azt, hogy normális dolog, ha állandóan számonkérnek. Nem engednek és lehülyéznek. Ha azt mondják neked "Csalódtam benned! Nem lesz belőled semmi!". Bántalmazás az is, ha leüvöltik a fejed, hogy ügyetlen vagy, ha azt kapod újra meg újra, hogy lusta, problémás gyerek, duci/pufók/dagi vagy. 

"Aki nem dolgozik, ne is egyék" jelmondat nevében kihagyott vacsorák és a sötét szobában való kuporgás is bántalmazás.

Bántalmazás az is, ha megütnek. És igen, a pofon is annak számít. 

Ha részegen üvöltenek veled az is az!

Állj ki önmagadért, kérj segítséget! Tudom, hogy nehéz és titkolni akarod, hogy még 22 évesen is szidalmazó üzenetek várnak a tükrön, mikor hazaérsz egy buliból, amit a csajokkal töltöttél. El akarsz bujdokolni. Félsz, hogy megkérdezik mi a baj, de te nem akarsz senkivel sem beszélgetni.

Csak a teljesen elhatárolódás segíthet. És most nem arra gondolok, hogy agyatlan módjára rohanj bele a nagyvilágba, hanem arra, hogy építs magad köré falat. Alakítsd ki a saját megélhetésed. Erősítsd meg a védelmed és nem menj bele a vitákba. Teremtsd meg a lehetőséget, hogy a saját életed élhesd!

Küzdj!

Küzdj azért, amit szeretnél csinálni és küzdj azért akivé válni szeretnél. Ne engedd magad leterelni arról az útról, amire vágysz, mert ott állsz majd 32 évesen és úgy érzed megrekedtél. Elfáradtál abban, hogy próbálod megvalósítani magad, elfáradtál abban, hogy most kell letérned az útról és belevágni az újba. És ott állsz majd rettegve, vajon mit hoz a holnap és úgy érzed elvesztegetted az éveidet.

Én azt mondom ugorj! MOST!

Szeretettel: ÉnLevél fiatalkori önmagamhoz Levél fiatalkori önmagamhoz Reviewed by Nusimusi on 14:02 Rating: 5

Nincsenek megjegyzések

Kiemelt

featured