SKINFOOD | Black Sugar Wash Off bőrradír, maszk


Múlt héten meghírdettem, hogy Ti döntsétek el, melyik termékről szóljon a következő tesztelős bejegyzés. Az instagram és a facebook szavazás alapján a SKINFOOD lemosható, barnacukros, bőrradírozós arcmaszkja lett a befutó. Na de lássuk is egy kicsit részletesebben.

Nekem ez a termék az egyik nagy kedvencem. Használat után fantasztikusan puha, selymes és sima lesz a bőr. Természetes összetevőkből áll, hidratál, nem drága, jó az illata, szóval közel tökéletes.

A SKINFOOD-ról, magáról a márkáról, írtam már korábban, akit érdekel ITT tudja elolvasni. 

Forrás: SKINFOOD

Black sugar: Igazából a fekete cukor, egy nagyon sötét színű barna cukor. Vitaminokban és ásványi anyagokban rendkívül gazdag. A cukor természetes, szemcsés állagával kíválóan eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket, amelyek eltömíthetik a pórusokat, és megnehezíti bőr lélegzését, megújulását. A cukor továbbá nedvességet vonz a környezetből a bőrbe. Tehát hidratálja a bőrt és segít megőrizni a nedvességét is. Magas hatóanyagáról nem is beszélve.

Hogyan használjuk?

1. Nedves bőrünkre vigyük fel, vagy keverjük össze a kezünkben micellás vízzel mondjuk. Én közvetlen a bevizezett arcomra szoktam felkenni és óvatosan, körkörös mozdulatokkal szétkenem rajta.

2. Ezután 10-15 percig hagyjuk, hogy kifejtse a hatását.

Mondjuk ez a termék azért is jó, hisz míg kifejti a hatását, kicsit feloldódnak a szemcsék benne és máris nem lesz annyira durva az állaga.

3. Mikor lejárt ez a 10-15 perc, langyos vízzel mossuk le. Én mielőtt lemosnán, ilyenkor szoktam még egyszer átsimítani az arcom.

Azért, csak óvatosan a bőrradírozással!

A bőrradírozással és az ilyen termékekkel történő dörzsöléssel úgy vagyok, hogy azért óvatosan csináljuk és semmiképpen se mindennap. Főleg az érzékeny, kifejezetten fehér bőrűek legyenek körültekintőek. Az ilyen típusú embereknek nagyon vékony, finom bőrük van.

Cukor kristályok mikroszkóp alatt
Forrás: Telegraph

Ha megnézzük a cukor kristályokat mikroszkóp alatt, lehet látni, hogy elég szabálytalan alakúak, hegyes sarkok és éles szélek jellemzik. Ezért ha erős, intenzív mozdulatokkal dörzsöljük a bőrünket nagyon könnyen felsérthetjük annak felszínét és csak ártunk vele, mint használnánk.

Akkor, hogy radírozzunk?
Azt javaslom, hogy heti egyszer, maximum kétszer radírozzuk át a bőrünket. De ez se kőbe vésett szabály. Ha arctisztítás után, smink nélkül megsimítva a bőröd simának, puhának érzed, szerintem semmi szüksége radírra. Ellenben, ha úgy érzed érdes felszíne, akkor próbálkozhatsz a dologgal.

Én se tudok lemondani a radírozásról és mivel nekem is elég érzékeny bőröm van, ezért mindig óvatosan állok neki.

Használat közben nagyon finom, gyengéd, körkörös mozdulatokkal dörzsöljük át az arcunkat. Semmiképpen sem erősen. Attól, hogy azt gondoljuk, hogy most jó alaposan "megcsiszoljuk" vele a homlokunkat például, még nem lesz szebb a bőrünk, ellenben jól összekaristoljuk a felszínét.

A szemek és az ajkak környékét hagyjuk ki. Ezeken a területeken még vékonyabb a bőrünk és radírozásra semmi szüksége.

A bőr radírozását pattanásos, aknés bőrön sem javaslom, mivel ezzel mégjobban irritáljuk a gyulladt bőrfelszínt. Sajnos, ezzel nem fogjuk tudni megoldani a problémát. Inkább keressetek fel egy bőrgyógyászt és vele dolgozzátok ki az arctisztítási rutinotokat.


A termék állaga sűrű és szemcsés. Nem csöpög, könnyen lehet vele bánni. Amikor nedvességet kap, pillanatokon belül ekezd feloldódni a cukor benne és csúszossá válik.

Az illata szuper, nagyon kellemes, enyhén citrusos illatvilágot fedezhetünk fel benne használat közben.

Egy tégely elég sokáig elég, főleg, ha nem visszük túlzásba a használatát és mértékkel radírozzuk az arcunkat.

Vélemény

Összességében én nagyon szeretem ezt a terméket. Inkább az arcmaszk tulajdonságait szoktam kihasználni és kevésbé a bőrradírozásét. Ha radírozok, akkor maximum 1-2 hetente egyszer szoktam. Ezen a pár alkalmakon kívül csak felkenem és hagyom, hogy kifejtse jótékony hatását, ahogy a maszkok szokták, majd bő vízzel lemosom.

Használat után friss, hidratál, puha, selymes lesz bőröm és nagyon kellemes tapintásúvá válik tőle. Kifejezetten jótékony hatással van rá, főleg a mostani hideg időben.

👍  TETSZETT: összetevők | jól hidratál | kellemes illat | elég sokáig elég | kedvező ár | sima, puha lesz a bőröm használat után

👎  NEM TETSZETT: kicsit durva állag Szoktatok bőrradírt használni? 

0 comentários