TONYMOLY | appletox hámlasztó


Hámlasztás. Manapság elég fancy dolog különböző hámlasztókat használni otthon. Találhatunk kémiai hámlasztókat, BHA, AHA, gyümölcssavas. Mind-mind máshogy hat és más bőrprobléma kezelésére megoldás. Azért bánjunk óvatosan ezekkel a termékekkel, főleg a kémiai hámlasztókkal, hisz nem véletlen, hogy régebben azért nem találkoztunk ennyi otthon is használható készítménnyel. Legjobb, ha szakemberre bízzuk ezt a kényes műveletet. 

Azért nem kell megijedni, talán elmondhatjuk, hogy amiket meg tudunk magunk is venni, nem olyan erős hatóanyagtartalmúak, mint pl. egy profi kozmetikai termék. Én azon a véleményen vagyok, inkább válasszunk enyhébb gyümölcssavas változatokat.

Az én első hámlasztó készítményem nem koreai termék volt, hanem a Paula's Choice RESIST Daily Pore-Refining Treatment 2% BHA hámlasztója. Ez kombinált bőrre ajánlott, inkább azoknak, akik miteszerekkel és tág pórusokkal küzdenek. Igazából nagyon elégedett voltam vele, nagyon szerettem ezt a készítményt, de nekem drága. Most néztem a honlapon, 11.800 Ft a 118 ml-es változat. Korábban sem volt olcsóbb. Jó, elég sokáig elég, de valahogy mégis fáj a szívem ennyi pénzt kiadni érte.

Szerencsére a koreai márkák termékei között is találhatunk hámlasztókat és én a TONYMOLY appletox felé vettem az irányt. Azért is tetszett meg nekem, mivel gyümölcssavas hámlasztó, nem kémiai, ezáltal szinte teljesen természetes készítmény.

TONYMOLY appletox hámlasztó

A TONYMOLY márkáról már írtam egy bővebb bejegyzést, azt ITT olvashatjátok. A márka elkötelezett híve a kifejezetten cuki, látványos csomagolásoknak és a kíváló összetevőknek egyaránt. Ez ennél a terméknél is látszik, hisz egy jópofa alma formájú tégelyben bukkanhatunk rá a szupi kis gyümölcssavas hámlasztó krémre. Azért is alma formájú, hisz zöldalma kivonatot tartalmaz, illetve egyéb friss zöldségek kivonatát is.

3 az 1-ben:

  1. masszázs krém
  2. hidratáló krém
  3. hámlasztó
Masszázs krém, hisz az első lépésben és a hámlasztó idő lejárta után is alaposan be kell masszírozni a bőrbe.
Hidratáló krém, mivel az alma, a papaya és a többi zöldség kivonata jól hidratál magas ápoló hatóanyag tartalmának köszönhetően.
Hámlasztó a almakivonat gyümölcssav tartalmának köszönhetően.

Hogyan használjuk?

Miután lemostuk az arcunkat (én jelenleg EZT az arclemosót használom), törörüljük szárazra az arcunk. Kenjük be az arcunkat a krémmel, majd masszírozzuk be a bőrbe 1-2 percen keresztül. Azzal kapcsolatban, hogy mennyi krémet használjunk megoszlanak a vélemények. Láttam már tesztet, ahol elég vastagon használták, a leírásban az van, hogy megfelelő mennyiséget vigyünk fel. Én annyit szoktam használni, hogy egy vékony réteg maradjon a bőrömön a bemasszírozás után.

Következő lépésként kb. 20-30 percig fent kell hagyni, hogy kifejtse a hámlasztó hatását. Ezért is szoktam én is egy kicsit többet felkenni az első lépésben, hogy legyen elég anyag, ami be tud szívódni a bőrbe jócskán ezalatt a 30 perc alatt.

Ha lejárt a hatóidő, utána is körkörös mozdulatokkal masszírozzuk át az arcunkat. Majd langyos vízzel alaposan öblítsük le.

Nem kell megijedni, akinek érzékenyebb a bőre a dörzsölésre, mint pl. nekem is, be fog pirosodni egy kicsit. Illetve, kis darabkák is keletkezni fognak a bőrön. Ezek az elhalt hámsejtek, amik összegyülnek a hámlasztás és a radírozás hatására.

A két alsó képen látszódnak a kis darabkák, amik keletkeznek a második masszírozós fázisban.

Használat után valamilyen nyugtató hatású tonikkal, esszenciával töröljük az arcunkat. Nem ajánlom az alkoholos termékeket, hisz azért ez a folyamat igénybe veszi a bőrünket. Én hidratálót már nem szoktam, mivel nekem eléggé be tudja zsírosítani a bőröm. Ezért nem is használom heti 1-2 alkalommal többször. 

Nagyon szép, puha lesz használat után a bőr, tisztábbnak és ragyogóbbnak hat. Kellemes alma illata is van, ami nem túl erőteljes.

Vélemény

Összességében szeretem ezt a terméket, kifejezetten tetszik, hogy nem mesterséges hámlasztó hatóanyagokkal van tele, hanem természetes gyümölcssavat találunk benne. Azoknak, akiknek nincs különösebben nagyobb problémája a bőrével, szívesen ajánlom. Érzékenyebb bőrüek is használhatják. 

Ha erőteljesebb hámlasztásra lenne szükségünk, ahhoz sajnos nem elég. De én továbbra is azt az elvet vallom, hogy az ilyen hámlasztásokat inkább bízzuk szakemberre, keressünk egy jó kozmetikust.

👍  TETSZETT: csomagolás design | finom illat | hidratál | gyümölcssavas hámlasztás | ár

👎  NEM TETSZETT: kicsit zsírosítja a bőröm | hosszú hatóidő 

0 comentários