Catrice HD Liquid Coverage | rajongó lettem én is


Soha nem voltam az az alapozós lány. Felállt a hátamon a szőr a gondolattól, hogy rászárad az arcomra valami, ami aztán darabokban válik le a fejemről és beleül az összes ráncomba. Én valahogy mindig így jártam, mikor alapozóval próbálkoztam. Ellenben most, hogy kipróbáltam a Catrice HD Liquid Coverage alapozót, szerelmes lettem azonnal. 


Bombaként robbant be a köztudatba a Catrice HD Liquid Coverage alapozó 1-2 éve, rövid időn belül sokak kedvence lett, épp ezért az ünnepek előtt vettem én is belőle. Úgy tudom korábban Catrice termékeket csak a Rossmannban lehetett kapni, így külön örültem, hogy a nekem könnyebben megközelíthető DM-ben is találtam.

Ár

Kezdjük az egyik leglényegesebb tényezővel, a termék árával. Igen, ez elég fontos, hisz sokan vagyunk úgy, hogy nem tudunk, vagy csak nem akarunk 10, 20, akár 30 ezer Ft-ot kiadni egy alapozóra. Persze a bőrünk minden pénzt megér, de ha ezen múlik a dolog, akkor maximum nem használok alapozót.

A Catrice HD Liquid Coverage alapozót igen kedvező áron lehet beszerezni, akár online, akár személyesen a boltban vesszük meg.

Rossmann: 2 299 Ft
Notino.hu: 2 530Ft
DM: 2 299 Ft

Összetevők

A második legfontosabb dolog, ami alapján döntök, hogy megvegyem-e az adott terméket vagy sem, az az összetevők listája. Belinkelem a Krémmánia oldalról az összetevő listát.


Mindenki meg tudja nézni, neki mi fér bele, mit ken az arcára. Azt gondolom, hogy egyes márkák termékeihez képest egészen jó kis INCI-vel bír ez az alapozó. 

Elég érzékeny bőröm van, de szerencsére nekem semmilyen irritációt nem okozott használat közben. Pedig szinte minden nap használom. 

Kiszerelés

A pipettás megoldást én szeretem, bár a kedvencem a pumpás változatok. Könnyen adagolható vele a termék, nincs az, hogy túl sokat öntenék ki a kezemre, vagy bárhova. 30 ml az egész, de elég sokáig elég ez a mennyiség, hisz egy magas-fedésű alapozóról beszélünk, így keveset kell belőle használni.Használat

Többféleképpen szoktam használni, van hogy kézmosás után a kézfejemre teszek belőle és onnan viszem fel az arcomra ecsettel, vagy beauty blenderrel. De van, hogy az arcomra pöttyözgetek belőle közvetlenül és úgy oszlatom el a bőrömön. Szerintem minden megoldás jól működik. Nem lesz foltos, vagy csíkos a végeredmény. Jól bedolgozható a bőrbe.

Az állaga elég híg, használat előtt jól fel kell rázni. Személyszerint én jobban kedvelem a hígabb állagú alapozókat mert könnyebben tudok vele sminkelni. 

Híg állagával ellentétben viszonylag gyorsan kell vele dolgozni, mert elég gyorsan szárad. Szépen rétegezhető, nem lesz maszkhatású. Nagyon szép természetes finishe van, ami azért durván meglepő, ahhoz képest milyen magas-fedésű. A 010 light beige árnyalat pedig tökéletesen passzol a világos bőrömhöz.

Kicsit aggódtam a a mattító hatás miatt, mert nem szeretem teljesen lemattítani a bőröm. Ezért az alapozás előtt a Hylamide HA Blur primert használtam, amitől nagyon szép selymes textúrája lesz az arcbőrnek. Mellesleg ez az új kedvenc primerem. Igaz kicsit kisérletezgetni kellett a Catrice alapozóval, hogy lesz a jó, de erről majd bővebben a HA Blur cikkben.

Tartósság

24 órás tartósságot ígér a márka, amit azért nem teszteltem le, de egy egész napos, szaladgálós, dolgozós nap után még mindig fent volt a bőrömön.  Persze valamit azért kopott belőle, de egyáltalán nem vészesen. A homlokomon kicsit jobban átfénylett estére, de ez annyira nem zavart.


Ajánlom?

Igen, nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek. A Catrice HD Liquid Coverage alapozó megfelelő választás lehet a fiatalabb és idősebb korosztálynak egyaránt, természetes finishének köszönhetően.

Ha valaki nem szeretne full matt hatást az arcán, használhat alá valamilyen természetes fényt adó primert. Azt az elvet vallom, hogy ahogy öregszünk annál inkább kerüljünk a matt hatást az arcon, hisz az jobban kiemeli a ráncokat. Egy kis selymes, fényes derengés mindig sokkal üdébb, egészségesebb, frissebb összhatást ad. 

0 comentários