Hylamide HA Blur | hialuronsav alapú primer, hidratáló


Próbáltam már többféle primert, de valahogy soha nem éreztem igazán magaménak a dolgot. Mindenhol csak azt láttam, olvastam, hogy a primer elengedhetetlen a sminkeléshez, épp ezért én rendíthetetlenül próbálkoztam, hogy megtaláljam a számomra ideális terméket. Le kell lőjjem a poént, még mindig keresem, de úgy érzem a Hylamide HA Blur primerrel már nagyon közel jártam. 

Miért "kell" primert használni?

Természetesen nem kötelező, csak ajánlott primer termék használata sminkelés előtt.  Az arcápolási rutinod utolsó lépése pl. hidratáló, vagy valamilyen nehezebb formulájú szérum után és az alapozó felvitele előtt kell felvinni az arcbőrre. A HA Blur esetében viszont az alapozó után!

A primer termékek feltöltik a pórusaid és az apróbb ráncokat. Egy szebb, egységesebb összképet adnak a bőrödnek, halványítják a pirosságot.

Bővebben a primerekről és a már kipróbált primer termékeimről egy korábbi cikkemben olvashatsz: ITT

Mitől más a Hylamide HA Blur, mint a többi primer?

A legnagyobb érdekessége, hogy nem szilikon alapú (DE! nem szilikonmentes), hanem a hialuronsav egy formáját veszi alapul. Ennek köszönhetően önmagában is kitünően működik, de mindenféle sminkelési technikával is kompatibilis, akár alá, akár fölé használjuk. HA Blur minden bőrtípushoz jó és minden esetben tökéletesen megvalósul az érinthetetlen, tökéletes érzetű blur hatás. Selymesen puha, ragyogó, hamvas bőrfinisht ad.Kiszerelés, állag és egyéb tulajdonságok

A termék 30 ml, ami viszonylag sokáig kitart, hisz kis mennyiség is elegendő már bőrtökéletesítő hatás eléréséhez. Én amúgy sem szeretek sokat felkenni az arcomra, mert olyankor úgy érzem megfullad bőröm. Elég sűrű és nehéz állaga van, valószínű emiatt van, hogy néha soknak érzem. Nyáron nem is tudom elképzelni, hogy használjam, bár majd lehet kipróbálom.

Ahogy már írtam, elég sűrű, nehéz, krémes állaga van. Elsőre furcsa lehet, de nem kell megijedni, könnyen el lehet dolgozni a bőrfelületen.

Nagyon könnyű az egész tubus, olyan érzésem volt, mikor elsőnek a kezembe fogtam, mintha tök üres lenne, ami elég ambivalens érzéseket kelt az emberben, hisz maga primer krém állaga tök sűrű és azt gondoltam ezáltal, hogy súlyra is nehezebb lesz.

Külön plusz pontot érdemel azért, mert:
  • szín- és illatanyag mentes,
  • nem tesztelték állatokon,
  • vegán,
  • alkohol- és olajoktól mentes, illetve
  • allergén anyagoktól mentes (mogyorófélék, glutén).

Az összetevők listáját most nem másolom be ide, mert a folyamatos fejlesztéséknek köszönhetően mindig változik, ezért sokszor eltérésekkel találkozhat, az aki utána szeretne olvasni, de a hivatalos oldalon meg lehet nézni ITT! Egyébként megtalálható benne a szilikon többféle formája, hialuronsav, E-vitamin, többféle vízmegkötő, bőrjavító és bőrpuhító anyag is.

Hogyan használd?

Többféleképpen is használhatod az ajánlás szerint, de neked kell kitapasztalni, hogy melyik módszer válik be a legjobban számodra. Az ajánlás szerint:
  1. felviheted az alapozó alá, vagy
  2. akár az alapozó fölé,
  3. összekeverheted az alapozóddal, de
  4. önmagában, smink nélkül is használhatod.
Nekem legjobban a 2. módszer vált be, tehát miután megszárad az alapozóm és a szemem alatti korrektor szépen, óvatosan egy kis mennyiséget felviszek a bőrömre.

Ha nem használok alapozót, csak egy kis púdert, akkor a púder alá viszem fel.

Illetve, van úgy, hogy csak magában használom, szempillaspirállal feldobva a látványt. 

Amikor az alapozóm előtt próbáltam használni a többi primer termékhez hasonlóan, vagy összekevertem a két terméket (jelenleg a Catrice HD Liquid Coverage alapozóját használom, ITT írtam róla) elég ocsmány lett a végeredmény. Mikor megpróbáltam eloszlatni az alapozóm olyan volt, mintha lecsúszna a bőröm felületéről a termék. Egyáltalán nem tapadt meg, csak ott ahol pl. a pórusaimat kitöltötte, az orromon. Ennek köszönhetően teljesen pöttyös lett a fejem. Persze ez csak közelről látszódott, de akkor is elég kiábrándító látványt nyújtott. Ugyanezt a hatást értem el, mikor összekevertem egy kicsit a két termékből és úgy vittem fel az arcomra. 

Púder alatt például jól működik a dolog nálam. Felviszem a Blurt, igyekszem alaposan belemasszírozni a bőr felszínébe, hagyom egy kicsit száradni és egy fehér fixaló púderrel fixálom. Aztán jöhet egy kis kontúr, bronzosító, szempillaspirál és kész is.

Önmagában pedig úgy viselkedik, mint egy hidratáló, csak közben látványosan megváltoztatja a bőröd látványát. Nyáron a nagy melegben nekem kicsit sok lesz szerintem, de ezt majd még ki kell próbálnom, de ebben a csípős hideg időben nagyon jól megvédi az arcom a kiszáradástól.


Ajánlom?

Az újfajta összetevőknek és elgondolásnak köszönhetően a használati variációinak száma szinte végtelen. A Hylamide HA Blur egy önmagában is használható primer, sok egyéb hasznos tulajdonsággal. Elsődleges feladata, hogy tökéletesebb, egységesebb bőrfelszín látszatát keltse, kiegyenlítse a bőrhibákat és egy igazi blur effektes finisht adjon.

Összességében megvalósulnak ezek az ígéretek, csak nem mindegy, hogy használod. Amennyiben téged nem zavar a fordított sorrend, vagy, hogy új használati módokat kell kikisérletezned, akkor HA Blur elengedhetetlen kiegészítője lehet smink és bőrápolási termékrepertoárodnak.

Én megszerettem ezt az új fajta primert és biztos újra fogom venni, de azért még nem adom fel a keresés, hogy megtaláljam azt a készítményt, amelyik nálam is tökéletesen működik sminkkel és önmagában is, nyáron is tudom használni, illetve nagyon szép, hamvas és nem full matt finisht ad a bőrömnek.

A SKINSMART oldalán 3490 Ft-ért meg tudod rendelni, vagy a közvetlen gyártói oldalról 10.00 EUR-ért.

Nektek mi a véleményetek? Felkeltette érdeklődéseteket a Hylamider HA Blur?

0 comentários