Szemöldökformázás egyszerűen & gyorsan otthon


Sminkelési alapelveim egyik pillére, hogy ha a szemöldökünk rendben van, akkor nagy baj már nem lehet. És ez persze a jól megválasztott formára, színre és vastagságra vonatkozik. Összegyűjtöttem 5 pontba mit, mivel és hogyan csinálj, hogy a számodra tökéletes szemöldököt tudd megalkotni.

Az arc egyik legszembetűnőbb eleme a szemöldök. Egy jól megálasztott forma és smink rendkívül csodás tekintetet tud varázsolni viselőjének. A természetes hatású formák reneszánszukat élik manapság és én is ezt részesítem előnyben.


1. Megfelelő ápolás

Ahhoz, hogy szép és természetes hatású hozzád illő formát tudj készíteni, az egyik legfontosabb mindenekelőtt a szemöldököd megfelelő ápolása. Tudom elsőre furán hangozhat, hogy azt mondom turbózd fel egy kicsit a szőrnövekedést, de szerintem a természetesen dús szemöldökből lehet a legjobban dolgozni.

Nekem pl. egészen megrítkult pár évvel ezelőtt, de csak az egyik oldalon. Akkor derült ki, hogy pajzsmirigy alulműködésem van. Ezért mindenfélét kipróbáltam, kerestem azt mivel tudnám rendbetenni. Végül a ricinus olaj és szemöldök, szempilla szérum kombinációja hozta meg a várt hatást. A lényeg, hogy a mindennapi ápoláshoz mindig jó minőségű terméket válassz, nehogy egy nem megfelelő készítmény tönkretegye a szemöldököd.


2. A hozzád passzoló forma megtalálása

Csomó módszert lehet találni a neten, ami alapján be tudod jelölni a főbb pontokat, hogy milyen formára kellene szedned, hogy kialakíthasd az arcformádhoz passzoló szemöldököt.

Amit én szoktam használni az rendkívül egyszerű és gyors:
           ▶ az orrcimpád és a belső szemzuggal egy vonalban induljon a szemöldök íve
           ▶ a legmagasabb pontja az orrhegyedtől induló és a pupilládon áthaladó vonal és a
               szemöldököd találkozási pontja legyen
           ▶ a vége pedig az orrcimpád és a külső szemzug vonalában legyen
           ▶ én be szoktam jelölni az alsó vonalat és a felsőt is, hogy egy vonalba kerüljön a
               legmagasabb és a legalsó pont, illetve, hogy azért egyforma vastag is legyen

Ha megvannak a fő pontok, akkor jöhet a szedés. Először egy kis kefe segítségével fel szoktam fésülni a szálakat és azokat, amik túllognak egy körömvágó olló segítségével levagdosom. Ugyanezt megcsinálom lefelé is. 

Utána a következő legfontosabb, hogy soronként kezd el kiszedegetni a szőrszálakat. Figyeld a szemöldököd természetes formáját is, azt korrigáld a fent leírt segéd pontokkal. Ha drasztikusan meg szeretnéd változtatni a formáját, az az egész arcod karakterére is ki fog hatni és egyáltalán nem biztos, hogy pozitív lesz ez a változás.


3. Mivel & hogy sminkelj?

Nem biztos, hogy mindenkinek ugyanaz válik be. Valaki a pomádét szereti, valaki a por állagú termékeket és valaki pedig a ceruzát részesíti előnyben szemöldökének sminkeléséhez. Én az utóbbiak közé tartozok, legjobban szemöldökceruzát szeretek használni és kiegészítem egy kis púderrel. Ceruzából is azokat a fajtákat részesítem előnyben, amik keményebbek. Az puha állagú ceruzával nehéz vékony és lágy vonalkákat húzni. 

A megfelelő szín használata is rendkívül fontos. Pl. a sötétbarna nagyon elüt egy szőke hajszíntől. A szemöldököd természetes színénél egy árnyalattal világosabbat válassz, mind a por, mind a ceruzás termékeknél. A ceruzákat mindig hegyezd ki használat előtt,hogy minél tökéletesebb vonalakat tudj húzni. 

           ▶ óvatosan egy lapos ecsettel és a púderrel húzd meg az alsó vonalát a szemöldöködnek 
               (a felsőt ne) és az első negyedét hagyd ki
           ▶ majd húzz lágy vonalkákat az alsó vonalból indítva felfelé a ceruzával, ugyanúgy hagyd ki
                az elejét
           ▶ az esetleges hiányokat kitöltheted még a púderrel
           ▶ egy kis kefe segítségével dolgozd el az első negyedbe is színt
           ▶ a végén egy kis szemöldök zselével fixálhatod az egészet
           ▶ utolsó lépésként pedig egy, a bőröd színénél lehelletnyivel világosabb korrektorral a
               szemöldök alsó vonala alatt húzd ki, ezáltal nyitottabb lesz a tekinteted


4. Tartós megoldások

Ha nem szeretnéd minden reggel sminkelni választhatsz különböző tartós megoldások küzül is. Ilyen lehetőség a szemöldökfestés. Az otthon alkalmazható termékek közül mindenképp olyat válassz, ami jó minőségű és használat előtt csinálj allergia tesztet is. Találhatsz olyan szemöldökfestéket, ami 1-2 napig, de akár olyat is, ami több hétig is tartós marad. A festék színének választásakor inkább világosabbat keress, hisz ha túl sötét lesz a végeredmény az elég bizarr látvány tud lenni.

Én minden nap kifestem a szemöldököm. Néhány alkalom után megtanulod a gyors és helyes felvitelt, és rutinná válik az egész. Nem fog pár percnél tovább tartani. Ennyit azt gondolom mindenkinek megér, hiszen a szépen ívelt és ápolt szemöldök csodás kontúrt ad az arcodnak és kinyitja a tekintetd. És mint, ahogy írtam az elején, "ha a szemöldököd rendben van, akkor nagy baj már lehet".

0 comentários